VV Aduard 2000

VERSLAG VV ADUARD 2000 F2 - OKVC F1

Hallo Starkenbergh Tijgers en ouders;
 
Afgelopen zaterdag stond de derby tegen OKVC (Oldehove) F1 voor de deur en OKVC is ook de koploper in onze klasse, dus een mooie zware kluif!!
Iedereen werd om 08.15 uur op het veld verwacht om de warming up e.d. vroeg te beginnen, dit omdat de eerste helft of de eerste 10 minuten daarvan vaak te slap wordt begonnen en Gerard en Erik eens wilden nagaan of vroeger beginnen een oplossing was en die is voor herhaling vatbaar!! Na lekker vroeg te hebben omgekleed en een goede warming up te hebben gedaan werd de strijd tegen OKVC aangegaan. We waren gewaarschuwd door de leiders van Marum F2 (waar de week ervoor tegen gespeeld is) dat OKVC een leuk voetballend team is, ze gaan allemaal naar een voetbalschool in Ulrum!!! Dat was zeker te zien maar de Starkenbergh Tijgers probeerden dat met een goede inzet tegen te houden. Ok we waren niet zo goed als OKVC maar qua felheid en inzet zeker minimaal vergelijkbaar en alle Starkenbergh Tijgers lieten zich van hun beste zijde zien. Het combinatie spel van OKVC werd goed ontregeld en de keeper van OKVC moest zeker op zijn tellen passen, want de Starkenberg Tijgers verschenen herhaaldelijk gevaarlijk voor zijn doel.
Arne Valk, die in de eerste helft het doel als een leeuw stond te verdedigen en een paar hele mooie reddingen had was kansloos tegen een tweetal harde schoten van dichtbij. We kwamen met 0 - 2 achter maarr op de getoondel tegenstand had OKVC niet gerekend. We kwamen zelfs terug naar 1 - 2 door een rommel doelpunt van Nick Haaijema, die met zijn knie(!!!!) ons eerste doelpunt liet aantekenen. Onze verdediging met Angelo de Jong en Lukas Petsinger, bikkelden voor wat ze waart waren. Vooral Lukas had regelmatig met tegenstanders te maken die minimaal een kop groter waren, maar hij heeft gevochten als een leeuw. Ons middenveld onder aanvoering van Rick Koster heeft weer vele kilometer afgelegd, om de aanval en verdediging te ondersteunen. Rick, Daan Huberts, Lars Terpstra en Silphen Bolhuis hebben zich ook zeker van hun beste zijde laten zien. Met een hartverwarmende inzet werd de strijd op het middenveld gestreden en zowel de verdediging als aanval ondersteund. Voorin liepen Marvin van Heijningen en Nick Haaijema zich de longen uit het lijf en dwongen de keeper van OKVC tot een paar goede reddingen. Marvin deed zijn uiterste best om Nick goede ballen te geven en deze laatste zag een paar harde knallen net naast gaan of gestopt door de keeper.
De rust ingegaan met 1 - 3 en onder het genot van een beker ranja afgesproken zo door te gaan. En dat hebben de Starkenbergh Tijgers voor de volle 100% gedaan. Lars (die weer meteen keepte of hij daar nooit weg geweest was) verving Arne in het doel, welke weer ouderwets ging bikkelen op het middenveld. OKVC was aanvallend gevaarlijk maar door het goede storen en voetballen van het middenveld heeft de keeper van OKVC meer te doen gehad als ze van te voren gedacht hadden. Angelo wist met Lukas menig bal naar het middenveld te spelen, waar Rick, Daan, Arne en Silphen meteen de voorhoede weer aan het werk zetten. Nick Haaijema wist na een lange rush (Lars stopte een hard schot van OKVC en Angelo speelde de bal naar voren, waar Nick deze oppikte en alle verdedigers zijn hielen liet zien en de keeper met een bekeken schot voor de 2de maal wist te verschalken. Rick Koster zag een hard schot door de keeper van OKVC gestopt worden en deze wist ook Nick verder van scoren af te houden. OKVC wist het net ook nog twee keer te vinden zodat de eindstand 2 - 5 is geworden. En dat is een uitslag, ok we hebben verloren, waar we heel trots op kunnen zijn. OKVC had alle andere wedstrijden met dubbele cijfers fors gewonnen en nu zelfs twee tegendoelpunten gekregen, dat was iets waar ze geen rekening mee gehouden hadden en de leiders van OKVC hebben ons hun complimenten gegeven voor het spel dat we hebben laten zien en de groei die we hebben doorgemaakt!!!
Want we spelen net zoals in de najaarscompetitie weer tegen zowel OKVC F1 als Marum F2. Vorig jaar verloren we daarvan met 7 - 0 en 5 - 0 en nu hebebn we beide wedstrijden weliswaar weer verloren meer nu met 2 - 5 en 3 - 4!! Starkenberg Tijgers, iedereen de complimenten voor het spel en inzet en laten we dit doorzetten. Op de training is iedereen altijd aanwezig en bij de wedstrijden ook. Berend Jan Wilms was deze wedstrijd door een gekneusde voet jammer genoeg afwezig, Berand Jan beterschap en niet te wild oefenen met je vader!!!
 
Komende zaterdag zijn we vrij, maar als jullie een oefenwedstrijd willen spelen, gaan we dat regelen. Laat ons dat maar weten!!
OK, woensdag weer trainen en laten we dat OKVC ons zaterdag liet zien (vrijlopen en overspelen) ook zo goed gaan oefenen en doen!!
 
Gerard en Erik